BLOG tijd
Door: Nathalie
Blijf op de hoogte en volg Nathalie
04 Februari 2013 | Oostenrijk, Westendorf
Het is weer even geleden dat jullie hier mijn laatste up-date gelezen hebben. Het ging toen over werken werken werken en wat slapen. dat is op zich nog steeds zo, maar heb iets meer een ritme gevonden. De laatste weken waren ook iets rustiger, dus ook wat avonden voor 00.00 naar bed kunnen gaan en das fijn kan ik je vertellen.
Dit weekend gaat de carnaval los (alle hotels, zimmers frei, appartementjes, gasthauses.... VOL geboekt).
In de bar hebben we kleding besteld.. haha... Peter gaat als sneeuwitje en wij zijn de dwergen. Overall aan (lekker hendig), pruik, muts, rode wangen, wat versieringen et voila! Heb er zin in! Begint donderdag al ... haha.
Heb hopelijk morgen nog een dagje vrij (hoor ik zo) dan nog effe chill, want de komende 2 weken zal gekkenhuis worden, maaaaaaar das 1) gezellig 2) goed voor mijn camper. Veel werken, veel verdienen en geen tijd om het uit te geven. Betersss
En verder... ja voel me echt goed hier. Al anderhalve maand in Westendorf, maar nog steeds iedere dag happy. De bergen vervelen me niet. De ene dag grauw en bewolkt, de andere dag zon, nu dikke dikke dikke sneeuwval. Het blijft mooi. Ben positief verrast met mezelf. Normaal ben ik het langzaamaan wel beu... zo lang op 1 plek met KOU. Maar hier komt het helemaal goed!
Mijn nieuwe onderkomen helpt daar ook zeker bij. Veel meer ruimte EN daglicht. Zo fijn! De laatste dag in het andere appartement was nog wel wat. Ze wilde ineens 600 euro per maand hebben ipv 450. In plaats van mij dat te vertellen had ze een briefje voor de deur gelegd. Ik ben niet snel boos, maar het kostte me die avond wel moeite om te slapen...
Eerlijk is anders.. De dag erna dus op een nette manier, met mijn steeds betere duits verteld dat ik daar dus niet heel blij van word. 450 is al veel. Voor 600 kan je een heeeeeeel mooi appartement hebben. Ik natuurlijk gezegd dat ik het hele seizoen daar zou blijven, dus zij heeft nu stress om iemand anders te vinden, maar toch. Op de deur kloppen kan ook, of als ik er niet ben een briefje neerleggen dat ze met me wil praten.. kortom.. boos... maar ben netjes gebleven.. heb haar tips gegeven (dat briefje bijv) en iets meer betaald (reinigingskosten.. JOKE) en toen lekker hierheen verhuisd.
Hier was het echt heerlijk schoongemaakt. En heb dus 2 grote ramen. H.E.E.R.L.I.J.K.
Helaas nog steeds geen wasmachine., maar Peter heeft al 2x een wasje voor me meegenomen. Zo lief! Ook heb ik glazen, borden en bestek uit de bar mogen meenemen (helaas geen flessen wodka... LOL) en heeft hij wat pannen van hem thuis gegeven, want die waren hier niet. Voel me rijk. Vrienden en familie in Nederland en ook warme mensen hier om me heen die voor me zorgen.
Vorige week met 2 vrije dagen!!! Met een vriend (Asaya) die ik 4 jaar geleden in Nepal heb leren kennen, en ook de zomer van 2011 bij de sjaman in Munchen weer gezien heb naar het Gardameer gereden.
Tijd en planning kwamen toevallig zo uit.
Via Facebook wist hij dat ik in Tirol werk. Ik heb aangegeven dat ie altijd welkom is. Krijg ik een mail dat ie onderweg is en heb ik toevallig di en woe vrij. Wat een luxe :)
Hij heeft dik een jaar daar gewoond en in een restaurant en sauna gewerkt. Daar nu dus hoi gezegd en wat andere belangrijke plekken voor hem bezocht. Pizza gegeten, wijn gedronken, bij vrienden van hem konden we slapen (een duitse vrouw en ja hoor.. een nederlandse man...) en vrij ochtend weer terug, zodat ik mooi op tijd was voor het werk.
En ja... het werk. Bevalt nog steeds goed. De omzet is steeds wel naar Peter's wens (al hebben we het liever nog drukken...!!! haha), de gasten zijn over het algemeen heel leuk en gezellig.
Begin soms wel moe te worden van echt zatte mensen (al hebben wij die als apres ski natuurlijk veeeeeeeeeel minder dan de disco's). hebben 1x een vechtpartij gehad, maar das eigenlijk alles. Had me vooraf voorgesteld dat dat deel zwaarder zou zijn, al merk ik wel dat ik als ik moe ben echt moeite heb met zatte oostenrijkers en duitsers, zeker omdat ik dan echt niets versta van wat ze zeggen... haha.. en dan moet ik Peter of Silvia vragen.. Hilfe!!! Draai soms ook de volume knop naar beneden.. haha... zo veel input.. maar! Nog steeds leuk.
Iedere week naast alle vaste dorpsmensen nieuwe groepen. Families met kinderen, vrienden groepen, leuke stelletjes. Ze komen, blijven terugkomen en dan gaan ze weer naar huis. Zo is iedere dag, iedere week anders. Andere gezichten, andere verzoeknummertjes, andere populaire drankjes (al blijf ik de fling hirsches met blow job test) graag verkopen! Leuk joh.. microfoon erbij pakken, beetje ouwehoeren, showtje maken, een vrouwelijke vrijwilligster die de jagermeister flesjes in de glaasjes wil blazen, vuur maken op de bar etc etc.
Nog 2 maanden en dan... eigenlijk geen concreet idee... eerst terug naar NL. Kijken of dat dat busje gerealiseerd gaat worden en wie-wat-waar-wanneer. En dan... Plan was Bulgarije, maar van de week met iemand gesproken over Ijsland... ook mooi.. met een busje ook goed te doen.. Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland.. nooit geweest... mooi. Wie wil er mee?? haha
Eerst hier nog werken en genieten. Dan kijken we weer verder.
Zal nog even kijken voor het nummer hier. Woon in de Dorfstrasse, maar het nummer, keine Ahnung.. haha... Volgt nog en ook dit verhaal wordt weer vervolgd.
Ik probeer straks in de bar effe fotokes te kopieren en die plak ik er dan later bij.
XXX voor nu
Mama: toi toi toi!
Danielle en Bas.: hoe gaat het met de kadootjes? Al bijna halverwege...
Roos: love ya.
Sabine: you too.
En Marjo ook natuurlijk!!!.
Edwin: hoest met de nieuwe balans?
Tante Maria: super super super VET wat je gedaan hebt! Sorry dat ik nog niet gereageerd heb..... maar ben BLIJ voor jou!
Jan en Willy: Thanks voor jullie lieve berichtjes!
04 Februari 2013 - 16:26
Sabine:
Ha lieverd!
IJsland, wat een goed idee, we weten nog wel leuke plaatsen daar!
Fijn zo uitgebreid te lezen en heerlijk dat het zo goed met je gaat!
Veel succes en werk ze met carnaval!!
Hier ook alweer veel zin in dat feestje :)
Tot mails! Xxx -
04 Februari 2013 - 22:20
Mama En Papa:
Hoi Nathalie.
Italië was wat mistig hé. Als het verder maar zonnig is verlopen wat je activiteiten betreft. Je hebt er goeie foto's van gemaakt.
In de bar zien we allemaal lachende gezichten, een leuke werkomgeving.
Het Noorden van Europa lijkt wel wat veiliger dan het Oosten. Dan hebben we het over Noorwegen, Zweden en Finland.
Ijsland is ook mooi maar daar moet je toch met het vliegtuig of een partij varen naar toe. Het is daar gebruikelijk met een vierwiel aangedreven auto te rijden. Met een busje zit zo vast als je van de harde weg af gaat. Ik heb er foto's van gezien.
Toppy dat je nu een fijne kamer hebt gevonden. Jammer dat het vertrek een negatief stempel drukt op je ondergrondse woning. Met pannen en de was wordt je al geholpen lazen we.
Je bent wel een beetje een ritselnicht.
We hopen dat je de komende weken veel plezier ontmoet en een aardig duit bij elkaar snabbelt.
Het gaat je goed, knuffels, mama en papa.
05 Februari 2013 - 21:51
Zussie:
gutte tag,
zo te lezen vermaak je je nog steeds prima in het winterwonderland, hier was de sneeuw een weekje weg maar komt waarschijnlijk morgen weer terug.
Lekker glibberen en glijden naar limburg, voor de verjaardag van bas zijn moeder, 65 jaar, en dat wordt gevierd.
En ja we hebben al weer een derde van de kadootjes uitgepakt, en het boek hebben we bijna half uit, ben benieuwd waar deze man nog allemaal gaat beleven en wat wij dus nog uit mogen gaan pakken, nog ruim 2 weken en dan is het weer de 21e, joepie.
Voor nu viel spass en wiedersehen.
kuzzie van je zussie -
06 Februari 2013 - 15:51
Peettantetje:
Ha die Nichte,
was wunderschön für dich das Du Spass hasst, besonders wenn die Buben soviel getränke kaufen dass Sie ertrunken wurden. Sonst das ist gut für deinen portemonnee. Aber es gibt keine richtige Freude, nicht?
Gut hè, mein Deutch is auch nicht mehr so gut, weil Ich es voor 40 Jahre gelernt habe, und es nicht mehr so viel gesprochen habe.
Dus jetst in het Nederlands verder....Het bevalt me goed thuis. Niet meer zo vroeg opstaan, rustig de krant lezen en dan nadenken over wat ik zal gaan doen. Het kamertje in mijn hoofd van de school is helemaal LEEG.
Voor mijn afscheid heb ik nog wel flink aan de naaimachine gezeten, want het jackje en de jurk moesten wel op tijd af zijn, maar ze zijn goed gelukt. Het feestje was ook gezellig. Ik heb veel cadeaus gekregen.
Nu is het dus over en uit.
Ik ga wel elke dag even naar buiten, op de fiets of voor een wandelingetje, lekker opfrissen.
En nu op naar het volgende feestje: 16 maart: 40 jaar getrouwd.
Groetjes.
je 'ouwe' peettantetje. -
10 Februari 2013 - 11:09
Rosie:
ha liefie.....net je (heerlijke lange) blog gelezen with a big smile on my face! so happy 4 you girl! Scandinavië!!!!!! zooooooo vet!!!!!! Staat ook nog op mijn verlanglijstje...maar....helaas....kan niet met je mee ;( hihi....Noorderlicht? Schijnt ook awesome te zijn. Ik ben vandaag gewoon een dag VRIJ! zonder kids zonder studie het zonnetje schijnt buiten en ik hoef helemaal niks van mezelf. In de liefde is het weer zeer moeizaam.....what else is new, the story of my life :].... Turbulentie in opleidingsland, maar daar heb ik weer richting in gevonden...en een plan.... Ik ga van opleider wisselen en waarschijnlijk al heel snel. Voelt GOED dus dan is het GOED. Nou meis hoop je snel te spreken enne heel veel liefs&knuffels&zoenen van je dinnetje -
19 Februari 2013 - 21:48
Zussie:
dikke kus voor mijn zussie, alles goed daar in de open bar???
Hier was het gisteren ook mooi weer, lekker zonnetje en 5 graden boven nul, vandaag nadat ik was opgestaan allen maar regen en mist......
binnenkort misschien eens een tele date plannen, wil wel een beetje bijkletsen maar begreep dat internet moeizaam gaat.....
kuzzie